Alina's Story (Romanian Version)

Poveste mea incepe in noiembrie 2011 cand am aflat ca sarcina mult dorita s-a oprit in evolutie la 7 saptamani. Am hotarat impreuna cu doctorita mea sa fac chiuretaj, pentru ca nu se elimina singura. Pe data de 3 decembrie am facut chiuretajul. A mers ok, inceputul a fost mai greu, s-a straduit un pic sa dilate colul. In acea zi am sangerat putin, nu am avut dureri mari, a doua zi era totul ok.

 

La fix o luna dupa chiuretaj, pe 2 ianuarie 2012, am inceput sa am dureri menstruale. Menstruatia nu a venit, durerile s-au intensificat, pana am ajuns la urgente. Nu au stiut sa imi dea un diagnostic, am plecat acasa cu antiinflamatoare si ibuprofen, care au functionat, dupa 2 zile eram ok. Dupa acest episod de durere fara menstruatie, am fost la medic din nou ( 6 saptamani de la chiuretaj), care mi-a facut o ecografie care arata ca sunt inainte de ovulatie, ceea ce era calendaristic corect...Mi-a dat progesteron o saptamana, sa grabim menstruatia. Nu a avut nici un efect. Intre timp am facut teste de sarcina, toate negative.

 

Pe 31 ianuarie, la 2 luni dupa chiuretaj, cand ar fi trebuit sa am menstruatie, au inceput aceleasi dureri ca luna precedenta, fara pic de sange. Atunci m-am lamurit, eram sigura ca am sinechie...Am mers din nou la medicul meu care a mai facut o ecografie si a vazut ca uterul meu arata ca dupa menstruatie, desi eu nu avusesem nici un pic de sange si a pus diagnosticul de "amenoree secundara". Se presupune ca sinechiile sunt rare...NU ESTE ADEVARAT! Sunt mult mai dese decat pare, dar pentru ca nu se prea diagnosticheaza corect, multe femei nu stiu ce au!

 

Datorita acestui site am decis sa iau initiativa si am inceput sa fac cautari. Am avut marele noroc ca am lucrat in domeniu si am avut cunostinte. Am reusit sa gasesc o doctorita incredibila care mi-a pus diagnosticul corect de "amenoree secundara, suspiciune sinechie uterina" si in decurs de o saptamana a rezolvat tot! 

 

Pe data de 23 februarie am facut direct histeroscopie operatorie, cu montare sterilet pentru 2 luni. Am aflat ca am fost printre norocoase si sinechia nu a fost uterina, ci doar cervicala, numai colul era afectat. (exact cum banuiam de la inceput). La 3 zile dupa interventie, cu 2 zile mai devreme decat calculasem eu, a venit menstruatia! Este normala cantitativ si calitativ, si sunt extaziata ca totul merge bine si ca nu am asteptat dupa doctori care habar nu au, si am reusit sa rezolv repede si bine!

 

Sper ca dupa urmatoarea menstruatie sa imi scoata steriletul si sa ma pot apuca de bebe, si sa ma mut la Povesti de succes.

 

 

International Ashermans Association

This book is dedicated to telling stories of women who were given no hope by their doctors but ended up with babies. 

Click here to order your copy of the silent syndrome @$14.99.

Conditions of third party use

Contents from this website may be reprinted only under the condition that the content is credited to International Ashermans Association and a URL link i.e.  http://www.ashermans.org/ 
is included.